tirsdag den 4. marts 2014

Musikalsk app

I min søgen efter gode apps til klassisk musik er jeg faldet over en, der er rigtig god til at lære børnene om de forskellige instrumenter, som findes i et symfoniorkester. Her er både lærdom og leg :-).
App'en hedder Meet the Orchestra og fås her! Den koster 13 kr. Jeg vil jo helst give jer forslag, der ikke koster penge, men jeg synes denne app er de 13 kr. værd.  

App'en er på engelsk, men da der kun er meget lidt tale, så kan skolebørn godt være med. Til de små kan det være en fælles aktivitet for børn og voksne, hvor de voksne lige kan hjælpe i gang og oversætte.Når i kommer ind i app'en, møder i to søde fårekyllinger, der giver mulighed for at gå to veje: Lær eller Quiz. I Lær kan børnene møde de forskellige instrumenter og høre nogle korte musikstykker, som de enkelte spiller. Der er god lyd og fin grafik, synes jeg og der er mulighed for også at få en fornemmelse for, hvilke instrumenter, der fx. hører til stryger-gruppen, træblæserne osv.

I kan altid gå tilbage til hovedmenuen ved at trykke på x'et og hvis i vælger Quiz, så kan børnene spille forskellige lege, der alle har med instrumenter at gøre. Her kan de i en leg gætte et instrument ud fra navnet og i en anden leg, ud fra lyden. Der er også en ret sjov og lidt udfordrende leg (selv for voksne ;-)), hvor i skal lytte til en sekvens med forskellige instrumenter og så huske i hvilken rækkefølge, de spiller. Til sidst er der den kendte huskeleg, hvor børnene (eller i) skal huske to ens - nu med instrumenter.

Alt i alt en meget alsidig app, der dur til både de små (med hjælp fra en voksen) og til de lidt større, der allerede kan noget engelsk.  Rigtig god fornøjelse :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar