mandag den 23. juni 2014

Dejlig app om noder og toner med Music4Kids

I dag har jeg kigget lidt på en app, der længe faktisk har ligget på min iPad. Min datter har haft den fremme nogle gange og synes den er sjov at lave ting på og den fortjener at blive omtalt her :-). Det er en app, der hedder Music4Kids. Den fås til både iPhone, iPad og Android og jeg vil sige, at målgruppen er ret stor, fra de 2 årige til langt op (voksne kan også lære meget om noder her :-)), da app'en kan bruges på mange måder.

I app'en kan spilleren enten komponere/ skrive sine egne meloder og/ eller blive udfordret fra spillets side til at gentage og gengive melodier ved hjælp af noder. Det kan umiddelbart lyde svært, men i dette spil, er det hele gjort sjovt og ret let at gå til ved hjælp af en grafik og en umiddelbarhed, der er rigtig dejlig at opleve i spil. App'en er på engelsk, men der er kun noget simpel tekst og ingen tale.

På hovesiden kan man vælge imellem 4 muligheder:
1. Selv skrive sange
2. Udfordringer, hvor spilleren skal gentage melodier
3. De melodier, man selv gemmer undervejs
4. Settings

Hele spillet er bygget op over forskellige dyreuniverser/ planeter (dog kun ét i gratis udgaven), hvor spilleren kan vælge imellem at spille/ lave musik hos fx kyllingen, bæveren eller ræven. Dette gør spillet sjovt og afvekslende og i afsnittet for udfordringer, inddeles sværhedsgraden efter dyr.

Jeg vil i første omgang anbefale at man går i Settings og vælger instrumentet klaver. Dette betyder, at de noder/ toner, der bliver brugt i hele spillet, lyder som et klaver (i modsætning til klokkespil og andre lidt pudsige lyde).

Music4Kids giver til de helt små en fornemmelse for toneskrift - at toner kan gå op og ned, være lange og korte og lyde forskelligt.
Til de lidt større, er det sjovt at prøve selv at skrive musik og høre det bagefter. Når noderne bliver skrevet, kommer der nodenavne frem og der er mulighed for at vælge rytmer, pauser og fortegn (# og b). Her får børnene en fornemmelse for tonernes "alfabet" og mange muligheder. I afsnittet med udfordringer, er der også masser af lærdom, konkurrence og sjov med at blive bedre til at lytte til toner og gennemskue nodernes univers.
For de større (og de voksne) er der god hørelæretræning i udfordringerne - og jeg kan garantere at følger i niveau'erne igennem alle app'ens fem universer, bliver i ret gode til at tænke noder i forhold til musik. Og det er da en meget god ting at kunne, hvis ikke lige det sidder i forvejen ;-).

Music4Kids fås til iPhone/ Ipad i både gratis udgave og betalingsudgave til kr. 19,-
Og til Android kun i betalingsudgave (20 kr.)

God fornøjelse og lad mig endelig høre, hvad i synes :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar