mandag den 7. august 2017

Mød Hubert - Violinisten fra Ungarn

Kender I Hubert?

Kender I violinisten Hubert, der bor i Genklanges butik i Gentofte? Nogle af jer har måske set eller endda hilst på ham til nogle af Genklanges koncerter og workshops? Hvis I endnu ikke har mødt herlige Hubert, så får I masser af chancer, for han er med til de fleste af Genklanges koncerter og workshops. I skal bare kigge godt efter, så finder I ham ellers kan I altid prøve at kalde på ham. Han plejer nemlig altid at svare.

Da Hubert mødte Gabriella
Hubert er gademusikant og spiller så ofte som han kan på Strøget i København, altså når han ikke lige er med til koncerter, workshops eller har travlt med andet i Genklanges butik. En dag hørte Gabriella ham spille og synes det lød så smuk, at hun simpelthen måtte høre noget mere, så hun satte sig på en bænk og nød hans violinspil. Da han holdt pause kom han og satte sig hos hende og så faldt de hurtigt i snak om alt det de har til fælles; børn, musik, violin og meget mere. Faktisk blev Hubert så begejstret for alt det Gabriella fortalte, at han spurgte om han ikke måtte komme med til nogle af Genklanges koncerter og workshops.

Hubert læser
Hubert flytter ind
Da vi flyttede ind i Genklanges butik i Hellerup, dukkede Hubert pludselig op og spurgte om vi skulle bruge noget hjælp. Og hjælp kan man jo altid bruge, så vi satte ham straks i gang med at slå søm i væggen og tælle varer. Hubert passer faktisk butikken, når vi ikke selv kan være der, så holder han øje med alle instrumenterne, dukkerne, bamserne og alt det andet. Når vi får gæster i butikken, så er det Hubert som sørger for, at her er pænt og ryddeligt. Han sørger også for, at Gabriella husker alle de ting og instrumenter, hun har med ude til workshops og koncerter. 

Huberts historie
Hubert er født og opvokset i Ungarn, hvor faren var cellist i operaen og moren syede teaterkostumer. Hubert var fem år, da faren første gang tog ham med til en violintime og siden da finder man altid en violin i nærheden af Hubert. Men det var ikke første gang Hubert stiftede bekendtskab med musikken, det gjorde han allerede som nyfødt; forældrene havde nemlig ikke råd til en vugge, så Hubert sov de første to år i farens cellokasse. Ofte fik han også lov til at komme med faren til orkesterprøver i operaen og det var noget af det bedste Hubert kendte til, så kunne han nemlig sidde og drømme sig væk til musikken. 

Da Hubert blev gammel nok kom han i skole, han kunne bedst lide musiktimerne og matematik. Nåh ja og naturligvis de mange frikvarterer, hvor han legede med sine venner. Efter skolen gik Hubert på musikkonservatoriet i Ungarn, det er der hvor voksne lærer at blive endnu bedre til at spille og nogle til at undervise. Her uddannede han sig til violinlærer og fik en masse dejlige venner. Han mødte også sin kone som han forelskede sig meget i, hun sang nemlig så smukt, og altid når Hubert bad om det. Sammen fik de fire børn; tre drenge og en lille pige. De er dog alle voksne i dag og flyttet hjemmefra, og har selv fået børn, som Hubert besøger så ofte han kan. 

Hubert elsker musik
Hubert med Carl Nielsen
Hubert er ikke helt ung mere. Han er faktisk 84 år gammel, så af og til kan han godt blive træt og have brug for lidt ro. Så plejer han at finde en god gynge- eller lænestol, som han sætter sig godt til rette i og tænder for noget musik. For Hubert elsker musik, al slags musik, men mest af alt elsker han klassisk musik. Når han hører den Doppler (to komponistbrødre fra Ungarn), så minder det ham om tiden med sin far i operaen. Når han hører Schubert, så drømmer han om dengang han dansede med sin kone. Når han hører Mozart, så minder det ham om alle de skønne minder han har om sine børn. Hubert er glad for rigtig mange forskellige komponister, men hans yndlingskomponister er uden tvivl Vivaldi og Paganini. 

Bliv ven med Hubert
Hubert sover med sin violin

Det er let at blive venner med Hubert, man kan bare hilse på. Han plejer at være meget snakkeglad og fortæller gerne historier. Men husk altid at have noget gullasch klar til ham om fredagen, for gullasch er Huberts yndlingsret – selvom han fortrækker risengrød i julen. 

I må ikke sige det til nogen, men faktisk snorker Hubert en del, til gengæld er det meget let, at vække ham: Hvis du bare råber ”Jo Reggelt”, som betyder ”Godmorgen” på ungarsk, så vågner han brat igen. 

Hvis du vil gøre Hubert glad, så byd ham endelig op til dans. Selvom benene ikke kan så meget mere, så kan de dog stadig trampe i takt. Det gør han så, mens han griner højt og nyder musikken. 

Følg Hubert
Hubert er som oftest med ude til Genklange koncerter og workshops, så I vil have masser af mulighed for at møde vores søde ven. Når du ser ham, så gå endelig over og hils på ham. Så bliver han så glad. For fremtiden vil du også kunne følge med i Huberts eventyr. Han glæder sig meget til, at have jer med. Du vil også snart kunne finde Huberts Playliste på Spotify, her kan du lytte til nogle af Huberts yndlingsmusikstykker og også nogle af dem I har hørt til koncerter og workshops. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar