torsdag den 17. november 2016

Klaverleg - leg og lær med klaveret


I dag vil jeg omtale en helt fantastisk klavermetode, der er fyldt med leg, fantasi og gode melodier. Klaverleg er et system, hvor alle hurtigt, sjovt og let kan lære at spille mange forskellige sange på klaveret - det eneste, det kræver er, at man har et klaver eller et keyboard og at man har lyst til at lege med :-). Man behøver ikke engang kunne læse noder eller kunne læse i det hele taget, så derfor kan Klaverleg sagtens følges af børn i børnehavealderen også. Igennem Klaverleg kan man lære at spille klaver efter flyvemaskiner, elefanter, cykler og citroner og efterhånden som man bliver dygtigere, så følger Klaverleg udviklingen og tager en nænsomt ved hånden i løbet af de 3 bind, der er udgivet og uden man egentlig ved af det, så har man også lært noder undervejs. Klaverleg er nemlig en tretrinsraket i at lære at spille klaver. I bind 1 er alle noder erstattet med søde og farvestrålende ikoner og ved hjælp af den medfølgende tangentstrimmel - med samme ikoner - kan den kommende pianist tydeligt se, hvilken tangenter, der skal trykkes på og således spiller han/ hun hurtigt en sang. De næste to bind i læringsraketten udvikler klaverspillet løbende, så bind 2 er for to hænder og bind 3 sluser ikonerne over til noder. 

Da jeg satte Klaverleg bind 1 på vores klaver, gik der ikke mange sekunder, før min datter blev nysgerrig på de flotte og sjove tegninger. Hun satte sig ned og gik straks igang og i første forsøg kunne hun spille Se den lille Kattekilling, så jeg virkelig kunne høre melodien. Hun grinede straks, tydeligt stolt af sin egen præstation. Min mand kom hjem og begyndte ligeledes at spille efter Klaverleg og også han storsmilede efter få minutter af, at han for første gang i sit liv kunne spille en melodi på klaveret, nemlig den gode gamle Love Me Tender af Elvis Presley. 

For det er det, Klaverleg kan - lære os at spille klaver, så vi storsmiler og bliver stolte af os selv - en succesoplevelse, jeg varmt vil anbefale alle. 

Den kreative kvinde bag Klaverleg er Cand. Mag. Mus. og musikpædagog Pernille Holm Kofod og de fantasifulde illustrationer er af illustrator Sandra Schoeller Olsen
Ingen kommentarer:

Send en kommentar