tirsdag den 16. juni 2015

Den musikalske brumbasse

Denne gang vil jeg gerne vise jer en lille sød film med en kendt dame, som jeg tror de fleste mindre børn elsker: Minnie Mouse. I denne film er hun begyndt at dirigere og skal stå foran et orkester og vise dem, hvordan musikken skal spilles. Til aftenens koncert har hun valgt det stykke, der hedder Brumbassens Flugt, som den russiske komponist Nikolai Rimsky-Korsakov har skrevet. Det er et kort stykke, der går rigtigt hurtigt - ligesom når en brumbasse flyver rundt fra blomst til blomst.

I filmen kommer der også en brumbasse på besøg og forstyrrer Minnie og instrumenterne i deres arbejde med at spille musikken og forbindelsen mellem dens hurtige bevægelser og musikken bliver meget tydeligt.

Jeg synes filmen er rigtig god til at tale om flere ting, f.eks. det at dirigere et orkester - hvorfor står der en foran orkestret med en lille pind og blafrer med armene - hvad er hans/ hendes rolle? Hvilke instrumenter ser i i filmen? Og hvad gør bien mod instrumenterne?

Hvis i har lyst, så er det også oplagt at lade børnene (og de voksne) bevæge sig hurtigt som en brumbasse til musikstykket - lade som om de/ i er små bier, der svirrer rundt i stuen og måske stikker hinanden blidt i maverne.

God fornøjelse!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar