mandag den 21. august 2017Familien Henriksen (en af vores anmelder familier) har fået og prøvet spillet Rytmetoget. Læs her hvad de synes:

Vi modtog og spillede kortspillet Rytmetoget. Selve spillet består af en række farverige kort med rytmer og noder på, samt en vejledning på dansk. Desuden er der kort med hekse/vagabonder/tyveknægte på, der skal bruges til at bytte/stjæle kort med. 

Der er fem spilvarianter og i skrivende stund er kun de to af dem afprøvet, da de andre tre er lidt for avancerede til mine pigers alder. Desuden vil jeg mene at man selv skal have nodekendskab for at få mest muligt ud af spillet. Mine to piger er henholdsvis 6 og 3 år. Vi har prøvet at spille spillet som billedlotteri og som rytmetog. Billedlotteri, havde de begge ret godt styr på og det lykkedes dem at holde koncentrationen om det i lang tid, hvor vi samtidig fik klappet rytmer og talt om noderne. 

Dog fik vi vist taget lidt for mange kort i brug, så det blev til et ret langt spil billedlotteri. Rytmetoget, var lidt mere krævende i både forklaring og udførelse. Den mindste på tre forstod ikke reglerne og skulle hjælpes meget i hele spillet, for at spille med og holde koncentrationen. Min datter på 6 år syntes det var sjovt at man måtte stjæle vogne fra hinanden, og var nysgerrig på nodetermer, rytmer og hvordan det hele hang sammen. Alt i alt er spillet et hit herhjemme og med lidt mere træning kan vi efterhånden spille de andre varianter også. På den måde er det et spil der kan bruges i lang tid, og som hele tiden kan hjælpe til at genopfriske og vedligeholde nodekendskab og rytmeforståelse.Ingen kommentarer:

Send en kommentar